Bezienswaardigheden

De Costa Brava staat bekend om zon, zee en strand. Maar er is heel wat meer te zien en doen aan deze prachtige kuststrook. Bezoek een pretpark, een dierentuin of probeer één van de vele golfbanen uit. Hieronder vindt u enkele andere bezienswaardigheden die u tijdens uw verblijf aan de Costa Brava kunt aandoen.

Barcelona
Al ligt Barcelona niet aan de Costa Brava, uw vakantie aan deze kuststrook is niet compleet zonder een bezoekje aan deze stijlvolle metropool. Bezoek de creaties van architect Gaudí, wandel langs de jachthaven naar de strandwijk en verken het gotische hart van de stad.

Tossa de Mar
Dit stadje wordt ook weleens ‘de parel van de Costa Brava’ genoemd. Ingesloten door vestingmuren met elementen uit de Middeleeuwen is dit een fotogeniek plaatsje met een bijzondere sfeer.

Girona
Enigszins landinwaarts ligt het prachtige Girona. Poorten in de steegjes en straten van deze knusse stad openen zich naar markante pleintjes en binnenplaatsen. De Joodse wijk was tot de 15e eeuw het Kabbalistische centrum van westelijk Europa. 

Cadaqués
Omgeven door een natuurgebied is Cadaques de grote toeristische ontwikkelingen bespaard gebleven. In dit idyllische dorpje deden artiesten als Matisse, Dalí en Picasso inspiratie op. Deze namen hebben in de loop der tijd meer kunstenaars aangetrokken, die hun werken verkopen in de galerijen in de nauwe straatjes van het dorpje.