Stranden

Met 300 dagen zon per jaar is de Costa Brava een ideale plek voor wie bij wil kleuren. De meeste campings aan deze kust hebben direct toegang tot stranden. Bezoekt u ook graag eens andere stranden of baaitjes, dan geniet u op de onderstaande plekken van rust en romantiek. Psst…niet doorvertellen!

Aiguablava
Bij dit kleine, intieme strandje bij Girona arriveert u na een rit tussen dennebomen en villa’s. Dit is de Costa Brava uit de toeristenfolders: blauw, helder water, genoeg ruimte om uw handdoek neer te leggen en heerlijk van het zonnetje te genieten.

Cadaques
In dit schilderachtige dorpje, omgeven door een natuurgebied, vindt u geen grote hotels. Artiesten als Picasso, Dalí en Matisse deden hier in het verleden inspiratie op. In en rond het dorp vindt u meerdere kleine en rustige strandjes.

Llafranc
Ondanks dat het om een middelgroot strand gaat, is Llafranc toch nog knus genoeg voor een fijn dagje uit met het hele gezin. Op de bescheiden boulevard achter het strand vindt u restaurantjes met terrasjes.

Tamariu
Het baaitje van Tamariu ligt dusdanig verscholen dat u er alleen te voet kunt komen. Wie hier de moeite voor neemt, ontdekt een fijn zandstrand met kristalhelder water. De wandeling er naartoe is ook erg de moeite waard.